Το Στ΄1 γιορτάζει την αγάπη

Οι μαθητές της Στ’1 τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού «υποδέχθηκαν» τον Άγιο Βαλεντίνο μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα γεμάτο δεκάδες φουσκωμένα κόκκινα μπαλόνια και μια καρδιά γεμάτη σοκολατάκια και άπειρη αγάπη.

Σήμερα πολλοί Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι έχουν την ονομαστική τους εορτή, στη μνήμη ενός σημαντικού Αγίου της Εκκλησίας της Ρώμης που έζησε και έδρασε εκεί κάνοντας θαύματα και ομολογώντας την Πίστη του στον Ιησού Χριστό.

Ο Άγιος Βαλεντίνος βοηθούσε χιλιάδες Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς κατά την περίοδο των Διωγμών και της Εικονομαχίας φυγαδεύοντάς τους.

Σήμερα, 14 Φεβρουαρίου τιμάται ο αποκεφαλισμός του Αγίου «μάρτυρος Βαλεντίνου, Πρεσβυτέρου Ρώμης», ο οποίος φυλακίστηκε και αποκεφαλίστηκε για τη μυστική του δράση μαζί με πολλούς Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους από τον αυτοκράτορα Κλαύδιο.

Παρόλο που ο Άγιος τον έπεισε, χαρίζοντας ξανά φως στα μάτια της τυφλής κόρης του, εκείνος υπέκυψε στις έντονες πιέσεις των υπηκόων του.

Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, καθώς ο Άγιος περπατούσε μια μέρα στον δρόμο, άκουσε ένα ζευγάρι να καυγαδίζει έντονα. Τότε, πλησίασε και τους μίλησε. Μετά από λίγο, το ζευγάρι συμφιλιώθηκε και από τότε ο Άγιος θεωρείται προστάτης του ζευγαριού και της Οικογένειας.

Τα λείψανά του μεταφέρθηκαν στην Αθήνα  και θάφτηκαν στις Κατακόμβες της Αγίας Πρίσκιλλας, κατεξοχήν ενταφιασμού των μαρτύρων.

Οι Άγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα είναι οι Ορθόδοξοι Απόστολοι, Προστάτες της Αγάπης,  που γιορτάζονται στις 13 Φλεβάρη.

Υπεύθυη εκπαιδευτικός:  Βάσια Κακόγιαννη

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *