«ΚΙ ΑΝ ΉΣΟΥΝ ΕΣΎ;»

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού συμμετείχαν στο πρόγραμμα  της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ «Κι αν  ήσουν εσύ;» σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Με το  πρόγραμμα  αυτό καλλιεργήθηκε η αλληλεγγύη, η ενσυναίσθηση και η αποδοχή    προκειμένου οι  μαθητές/τριες  ως   μελλοντικοί/ές ενεργοί πολίτες  να αποδεχτούν και να ταυτιστούν με   τους πρόσφυγες κάθε εποχής.

 Τα παιδιά  μέσα από θεατρικές δραστηριότητες δέθηκαν ως ομάδα, έπαιξαν, γνώρισαν τον μικρό Φερεϋντούν, διάδρασαν μαζί του, έγραψαν  τα συναισθήματα και τις σκέψεις του, ενώ ζωγράφισαν τα όνειρά του. Το τελικό αποτέλεσμα της δράσης αυτής ήταν μια ψηφιακή αφήγηση που δημιούργησαν όλοι οι μαθητές/τριες στα πλαίσια του αναστοχασμού του όλου προγράμματος με τίτλο «Τα όνειρα του Φερεϋντούν μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Στο πρόγραμμα αυτό συνεργάστηκαν η Γεωργία Κακαρά (θεατρολόγος), η Χρύσα Δροσάτου (δασκάλα του Α2) και η Ελένη Λάμπρου (δασκάλα του Α1΄). Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κύριο Σάκη Κουκουβίνο, διευθυντή του σχολείου μας, καθώς και στην Βίκυ Παπαναστασίου, εκπαιδευτικό πληροφορικής, για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Τελικά, σε καιρούς εμπόλεμων συρράξεων και φυσικών καταστροφών  όλοι/ες  θα μπορούσαμε να είμαστε στη θέση του Φερεϋντούν. Έτσι, το ζητούμενο  της συγκεκριμένης δράσης  ήταν τα παιδιά  να ονειρευτούν και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο, κοινό μέλλον.

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *