Τα πρωτάκια καλωσορίζουν τα νηπιάκια!

 

Επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Βασιλικού προκειμένου να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το «μεγάλο» σχολείο που θα πάνε του χρόνου.

            Οι μαθητές της πρώτης ανέλαβαν να τα υποδεχθούν και να τα ξεναγήσουν ως «έμπειροι» πλέον! Αρχικά, οι μικροί μας φίλοι επισκέφθηκαν τα τμήματα της Α’ τάξης, κάθισαν με τους μαθητές, επεξεργάστηκαν τα βιβλία, έγραψαν στον πίνακα, αναγνώρισαν γράμματα και αριθμούς! Είδαν τους παλιούς τους συμμαθητές, έκαναν νέους φίλους και επισκέφθηκαν και άλλες τάξεις του σχολείου, για να χαιρετήσουν τα αδέρφια τους ή τα συγγενικά τους πρόσωπα. Απ’ την ξενάγηση βέβαια, δεν έλειψε η ψυχαγωγία! Στην αίθουσα εκδηλώσεων, μικροί και μεγάλοι έγιναν μία παρέα, γυμνάστηκαν και χόρεψαν με ενθουσιασμό.

            Ιδιαίτερη στιγμή της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή συμβολικών δώρων ανάμεσα στα δύο σχολεία. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου έφτιαξαν πολύχρωμες αφίσες με τα ονόματά τους που ομόρφυναν τις σχολικές μας αίθουσες. Από την άλλη πλευρά, κάθε παιδί της Α’ τάξης ετοίμασε μια χαμογελαστή φατσούλα και την έδωσε σε ένα παιδί του νηπίου με την υπόσχεση ότι θα το περιμένει του χρόνου στο δημοτικό και θα είναι δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί. 

            Στο τέλος, αποχωριστήκαμε, αλλά δεν είπαμε αντίο. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας και για άλλες δράσεις μέσα στη χρονιά. Γιατί όπως είπαμε… «Κανένας μόνος! Όλοι μαζί, είμαστε πιο δυνατοί!».

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *