ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ενημέρωση για ΕΔΥ

Παροχή Υπηρεσιών Ψυχολογικής Υποστήριξης στο Σχολείο

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την έναρξη λειτουργίας της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ) και της παροχής υπηρεσιών ψυχοσυναισθηματικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στο σχολείο μας.

Ειδικότερα, η κοινωνική λειτουργός κα. Πούλα Αναστασία θα βρίσκεται στο σχολείο κάθε Παρασκευή. Σκοπός είναι η γενικότερη προαγωγή της συνολικής γνωστικής και ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης όλων των μαθητών του σχολείου και η διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση. Παράλληλα, η κοινωνική λειτουργός μεριμνά για την ενδυνάμωση και υποστήριξη όλων των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί).

Σχεδιάζει και εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας. Οργανώνει και εφαρμόζει ατομικά ή ομαδικά προγράμματα, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, με σκοπό την ενίσχυση των δεξιοτήτων κοινωνικής και συναισθηματικής αγωγής των μαθητών, την αυτοεκτίμηση, το σεβασμό στην ετερότητα, την ικανότητα διαχείρισης καταστάσεων κρίσης, άγχους και των συγκρούσεων.

Τέλος, η ψυχολόγος συνεργάζεται με φορείς της κοινότητας και παραπέμπει μαθητές/-τριες που χρειάζονται υποστήριξη σε ειδικές δημόσιες Υπηρεσίες (βλ. ΚΕΔΑΣΥ, Ιατροπαιδαγωγικά κέντρα, Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής κλπ.).

Όσοι γονείς επιθυμείτε να συνεργαστείτε μαζί της μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του σχολείου κάθε Παρασκευή για να ορίσετε μία συνάντηση ( 8:30 π.μ. με 12:30 μ.μ.).

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *