ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Τη Δευτέρα 1/6/2020 τα Δημοτικά σχολεία υποδέχονται και πάλι τους μαθητές τους κάτω από διαφορετικές συνθήκες λόγω covid-19.Οι αίθουσες διδασκαλίας έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις κάτι που δεν επιτρέπει όμως τη συμμετοχή όλων των μαθητών ταυτόχρονα στην καθημερινή διδασκαλία.(λόγω μεγάλου αριθμού μαθητών του τμήματος ή μικρού χώρου). Έτσι όλα τα τμήματα ΕΚΤΟΣ της Α΄τάξης έχουν μοιραστεί σε υποτμήματα με αλφαβητική σειρά (πλην εξαιρέσεων π.χ. αδέρφια) και θα παρακολουθούν τα μαθήματα ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ το Α΄υποτμήμα και ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ το Β΄υποτμήμα κατά την πρώτη εβδομάδα , αντίστροφα τη δεύτερη κ.ο.κ. Κάθε οικογένεια θα ενημερωθεί μέσω ηλ. Ταχυδρομείου ή και από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων σε ποιο υποτμήμα είναι το παιδί της.

Μαθητές που ανήκουν σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες δεν πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο:

1. Ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου

2. Υπάρχει στο οικογενειακό του περιβάλλον άτομο που ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου ή νοσεί.

Σε μια τέτοια περίπτωση οι γονείς πρέπει να μας ενημερώσουν έγκαιρα συμπληρώνοντας τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση ώστε να δικαιολογηθούν οι απουσίες του μαθητή και ή να τη στείλει ηλεκτρονικά στο mail@3dim-vasil.eyv.sch.gr ή να την προσκομίσει στο σχολείο.

Για την υποδοχή των μαθητών και για την ασφάλεια όλων θα τηρηθούν οι οδηγίες του Υπ.Υγείας: Τήρηση αποστάσεων στην αίθουσα και στην αυλή,συνεχής αερισμός των αιθουσών,τακτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι,συχνή χρήση απολυμαντικών , συνεχής καθαρισμός των χώρων και θα δίνονται οδηγίες υγιεινής στους μαθητές. Οι γονείς θα εισέρχονται στο χώρο του σχολείου μόνο σε περιπτώσεις που απαιτείται η παρουσία τους (πχ.εγγραφές μαθητών, προσκόμιση δικαιολογητικών…..) και τηρώντας τα προβλεπόμενα.

  • ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ δε θα λειτουργήσει.
  • ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ θα παραμείνει κλειστό.
  • Η μεταφορά των μαθητών με ΤΑΞΙ θα γίνεται αυστηρά με τη χρήση μάσκας.

Ευχόμαστε σε όλους καλή επάνοδο στην καθημερινότητα με ασφάλεια,υγεία και αισιοδοξία.

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *