Επίσκεψη σε Λαογραφικό Μουσείο

Την Τρίτη 27/2/2023 ,οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄τάξης, στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού.

Η δασκάλα κ. Κατερίνα Κοτρογιάννη  μας ξενάγησε στον χώρο, μας ταξίδεψε στο παρελθόν και μας βοήθησε να μάθουμε λαογραφικά στοιχεία του τόπου μας! Είδαμε παραδοσιακά αγροτικά εργαλεία, όπως το αλέτρι, το δρεπάνι και το δριμόνι, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε η παλιά παραδοσιακή μηχανή με την οποία παρασκεύαζαν το μέλι.

Γνωρίσαμε επίσης, παλιά σκεύη και αντικείμενα από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων και τις δουλειές στο σπίτι. Είδαμε τη σκάφη, την πινακωτή, τα χάλκινα, τον σοφρά, διάφορες παραδοσιακές φορεσιές, βελέτζες και φλοκάτες. Στους μαθητές μας, άρεσαν πολύ τα παλιά μουσικά όργανα και ιδιαίτερα το γραμμόφωνο, ενώ δεν είχαν ξαναδεί παλιά σίδερα με κάρβουνο, λαμπτήρες πετρελαίου και ζυγαριές, όπως η παλάντζα και η και η πλάστιγγα. Ξεχωριστή εντύπωση έκανε σε όλους ο αργαλειός και τα εξαρτήματά του.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του λαογραφικού μουσείου και ευχαριστούμε πολύ το 2ο Δημοτικό και την κυρία Κοτρογιάννη για την υπέροχη ξενάγηση και φιλοξενία που μας χάρισαν.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:

Δροσάτου Χρύσα, Λάμπρου Ελένη

 

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *